Nyt CPR-nummer den 1. marts

D. 25 juni 2014 vedtog Folketinget en ændring af loven, der gjorde det muligt for transpersoner at søge om ændring af de sidste 4 cifre i personnummeret. Loven trådte i kraft den 1. september 2014.  Det betyder, at man efter godkendelse vil stå anført i personregistret som det køn, man ønsker. Det eneste krav er, at du 6 mdr. efter din ansøgning bekræfter, at det fortsat er dit ønske at skifte juridisk køn.

Hvis du har søgt den 1. september 2014, så udløber refleksionsperioden på de 6 mdr. den 1. marts 2015, hvilket betyder at ansøgere skriftligt nu skal til at bekræfte deres ansøgning om nyt personnummer.

Vi har bl.a. skrevet en liste af ting, som du bør være opmærksom på, når du får tildelt dit nye personummer. Læs meget mere om juridisk kønskifte her.

cprnummer