Årlige events

Transgender Day of Remembrance

Siden 1998 har den 20. november været Transgender Day of Remembrance – en dag hvor man mindes de transpersoner som er blevet dræbt på grund af deres kønsidentitet eller er blevet ofre for hate crimes og transfobi. Samtidig sætter dagen fokus på at oplyse og eliminere de mange fordomme der stadig er udbredte overfor transkønnede.

I København markeres Transgender Day of Remembrance (TDoR) i år i et tæt samarbejde mellem T-Lounge, Copenhagen Pride og Warehouse9

Copenhagen Pride

pridelogo11-u-aarstal-275x69

Copenhagen Pride, også bare kaldet Pride’n, er den årlige LGBT (Lesbian, gay, bi-sexual, trans) festival i august. I løbet af ugen kan man finde stande på Rådhuspladsen og hele ugen sluttes af med en samlet Pride Parade fra Frederiksberg Rådhus ind til Købenbenhavns Rådhusplads. Der er hvert år en samlet transgruppe, der går med i Paraden. Læs mere om Copenhagen Pride her. Der findes tilsvarende en Pride i Århus, som du kan læse mere om her.

Mix Copenhagen Filmfestival

mix

Mix Copenhagen hed tidligere CGLFF (Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival) og er en af de ældste filmfestivaller i verden. Den 30. filmfestival blev afholdt i Københavns oktober i 2015. Filmprogrammet kan findes på Mix’s hjemmeside her.

Copenhagen Queer Festival

logoimg

Queer-festivallen blev afholdt i juli 2014, hvor den kørte for 6. gang. Hele festivallen er gratis og bygger på DIY-princippet (Do It Yourself), hvor man som deltager selv er en af de drivende, aktive kræfter for at det hele kan køre rundt. Der kommer folk fra hele verden og fællessproget er engelsk. Queer-festivallens ønske er at skabe et trygt rum for alle med en queer (eller queer-nysgerrig) tilgang til verden. Queer kan forstås på mange måder. Nogle opfatter queer som sammenhængende med seksualitet, mens andre ser det som et perspektiv på verden, som er på hvordan race, klasse og køn kan blive brugt til at skabe undertrykkelse i samfundet. Queer opfatters derfor ofte som fx. feministisk, anti-kapitalistisk og anti-racistisk. Læs mere om Queer-festivallen her.