Binder

Binder

Hvis man enten ikke kan eller vil have fjernet sine bryster, men stadig ønsker at skjule dem eller fremstå med en (mere eller mindre) flad brystkasse, kan man med fordel anskaffe sig en binder.

Ikke alle har ressourcerne (eller lysten) til at undergå et kirurgisk indgreb, der fjerner brysterne. Hvis man alligevel ønsker at fremstå med en nogenlunde flad brystkasse, kan man købe en såkaldt ”binder” (udtales ”bainder”). Det er en meget stram vest i mikrofiber, som presser brysterne flade. Den kan være lidt pebret i pris, men det er selvsagt ikke noget at regne mod en operation, eller hvis man er skidt tilpas over at bule ud foran og foroven.

Bindere kan være sundhedsskadelige, og det må understreges, at det står for folks egen regning, hvis de skader deres krop ved at benytte én. Når/hvis man oplever, at binderen giver et tilfredsstillende resultat, kan man være fristet til at have den på døgnet rundt, men det frarådes at bære sin binder mere end otte timer dagligt. En binder er stram, og det skal den være, men det kan potentielt give åndenød, vejrtrækningsproblemer, ildebefindende, bøjede ribben, punkterede lunger, hængebryster mm, hvis man bærer sin binder over en længere periode eller i døgndrift.

Bindere købes oftest internationalt og på nettet, da der i høj grad mangler både fysiske butikker og online-butikker i Danmark, der fører bindere i deres sortiment. Nedenstående links og informationer omhandler kendte, benyttede online-butikker, du kan stole på, men der er selvfølgelig også andre steder, du kan handle.

Pris, kvalitet, design, størrelse

Priserne varierer, ligesom kvaliteten og designet, og især størrelsen kan volde problemer, hvis man ikke gør sit forarbejde.

Prisen afhænger af hvilken model / hvilket design, man vælger, samt hvorfra man bestiller, så der kan ikke siges noget entydigt om, hvad en binder koster, men 2-300 kr. er nok et meget godt bud.

Kvaliteten er naturligvis vigtig, både af hensyn til ens helbred og til resultatet af at binde. Generelt er produkterne af god kvalitet, tåler drøj brug og gør deres arbejde godt.

Design eller model afhænger dels af brysternes størrelse, dels af, hvad man er komfortabel med. De mest gængse modeller minder i deres helhed om en ekstremt stram undertrøje, men binders fås også som fx ét stykke stof med velcro. Det er individuelt, hvad der passer til folk.

Størrelsen på binderen er ekstremt vigtig, da en for stram binder er uudholdelig at have på (og mere potentielt farlig end en binder er i forvejen), og en for løs binder giver ikke det ønskede, flade(re) resultat. Det bedste råd er at læse på den hjemmeside, hvorfra du vil bestille din binder, hvordan du skal måle din størrelse. Der står som regel udførlige vejledninger, så du ikke køber en forkert størrelse. Hvis du er så heldig at kende nogen, som selv binder samt matcher dig nogenlunde i kropsbygning og bryststørrelse, så kan du jo spørge ind til størrelsen og måske også ad den vej få en idé om, hvad du skal vælge.

Online-butikker

Underworks
Transzwear
Transguys
The Selfmade Man
Love Boat
T-Kingdom
ManSculpture