Om fællesskaber

Det er i dag muligt at finde transnetvæk og -fællesskaber både i online og fysiske rum. Det at møde andre, som kender til ens udfordringer og måske deler samme erfaringer kan føles både trygt og som en uvurderlig støtte midt i noget, som kan virke rigtigt svært og overvældende.

Mange mødes først igennem grupper online, hvorefter de mødes privat eller i offentlige sammenhænge, og mange gode venskaber og støttegrupper er opstået på den baggrund.

Facebook

Der findes mange forskellige transnetværk på både dansk og engelsk. For transmænd/-maskuline personer kan FTM-gruppen anbefales. Gruppen er hemmelig og kan ikke søges frem på Facebook. For at søge om medlemsskab skal anmode om optagelse til Mark Nielsen, som er administrator. Hvis/når du har anmodet om medlemskab, vil du modtage en personlig besked via Facebook fra administratoren. Den havner givetvis i din “Andet”-/”Other”-mappe, så hold øje. Du skal nu skrive tilbage og bekræfte, at du identificerer dig som værende transmand/-fyr eller transmaskulin. Det skyldes, at man i gruppen ønsker at undgå forvirring, da det hænder, at der er transkvinder, der søger om medlemsskab. Når du har bekræftet dit ønske om optagelse i gruppen, vil du blive tilføjet den.

Læs mere her.

Youtube

Der er også lavet et hav af rigtig gode video blogs, som ligger offentligt tilgængelig på Youtube . Se bl.a. Olivers video’er på denne kanal. Du kan også prøv at søge på FTM, transgender, osv.

Læs mere her.

Basisgrupper

Basisgrupper er en antiautoritær og ikke-hierakisk opbygget gruppe, som normalt består af 5-7 personer, der mødes fast. Grupperne kan have forskellige formål som fx. er politiske,   faglige,  personlige eller en kombination af alle tre dele. Ved basisgruppens mødes man med faste mellemrum f.eks. hver 14. dag. Der kan også være kortere eller længere tid mellem møderne. Form og indhold fastsættes af gruppen selv.

LBGT Danmark

Introgruppen

Gruppen hører under LGBT Ungdom. Der er møde første fredag i hver måned, hvor to introgouider vil være til stede. Det er bare to møder, og så er det “overstået”. Hvis man er klar og parat så kan man selvfølgelig blive introguide selv. Introgruppen er for folk under 20. Obs. Det er ikke kun for transpersoner.

Transgruppen

København
Støttegruppe for transpersoner
Hvornår: hver 2. fredag kl. 18 i lige uger.
Adresse: LGBT Danmarks lokaler i Nygade 7, 2.sal, 1164 Kbh K.
Kontakt: trans@lgbt.dk

Transkønnet netverk

København
Hver 2. torsdag kl. 19 i lige uger.
Adresse: LGBT Danmarks lokaler i Nygade 7, 2.sal, 1164 Kbh K.
Kontakt: zunavi@gmail.com
Skriv en mail før du kommer, fordi nogle gange laver vi om på tidspunkten

Transit

Nb: Transit er et midlertidigt projekt og kører kun i 2015.
København og Århus
Støttegrupper for unge transpersoner i et forløb med 8 møder 8 uger i træk, hvor ca 10 unge transpersoner og to gruppeledere (som er transpersoner) mødes.

FtM-gruppen

Første fredag hver måned, i LGBT-danmarks lokaler. P.t. aflyst pga. manglende fremmøde.

Lambda

Odense