Sex

Lad os få det slået fast med det samme: At være transkønnet handler ikke om folks seksualitet. Som transkønnet kan man være homoseksuel, heteroseksuel, biseksuel, aseksuel, panseksuel, eller hvad du nu bedst synes beskriver, hvordan du tiltrækkes af eller begærer andre i forhold til kærlighed og sex. Det er kun dig, der bestemmer, hvad du er til og hvornår! Du behøver heller ikke at identificere sig noget bestemt. Som med alt andet er der ikke nødvendigvis en bestemt kasse, som du skal passe ned i.

Du behøver heller ikke nødvendigvis have nogen seksuel erfaring eller være seksuelt aktiv for at vide, hvad du har lyst til. Så længe du og din/e partner/e har sex, som i begge/alle har indvilliget i, så er der ikke noget, der er “forkert”.

Hvorfor termen ‘transseksuel’?

I mange tilfælde bruges termen transseksuel fremfor transkønnet om det samme (læs mere under Hvad betyder trans?). Kort fortalt, så er transseksuel en oversættelse af det engelske transsexual, hvor transgender betyder transkønnet. På engelsk betyder både gender og sex køn, hvor der på dansk kun findes ét ord, nemlig køn.  På engelsk bruges sex oftest til at definere en persons biologiske køn, hvor gender bruges til at beskrive en persons kønsidentitet, som kan være uafhængig af det biologiske køn. Derefter er der også transpersoner, som definerer sig som transseksuelle. Oftest hvis de allerede tager hormoner eller har fået lavet kirurgiske tilpasninger af deres krop (se Ændringer), som indikerer en kropslig/fysisk transition. På den måde kan man sige, at det ikke er forkert at sige transseksuel, selvom transkønnet på dansk er det mest almindelige ord at bruge om transpersoner. Termen transseksuel kan hurtigt komme til at lyde som om det at være transkønnet nemlig handler om seksualitet.