Transmaskulint tøj og tilbehør

Binder

Hvis man enten ikke kan eller vil have fjernet sine bryster, men stadig ønsker at skjule dem eller fremstå med en (mere eller mindre) flad brystkasse, kan man med fordel anskaffe sig en binder.

Ikke alle har ressourcerne (eller lysten) til at undergå et kirurgisk indgreb, der fjerner brysterne. Hvis man alligevel ønsker at fremstå med en nogenlunde flad brystkasse, kan man købe en såkaldt ”binder” (udtales ”bainder”). Det er en meget stram vest i mikrofiber, som presser brysterne flade. Den kan være lidt pebret i pris, men det er selvsagt ikke noget at regne mod en operation, eller hvis man er skidt tilpas over at bule ud foran og foroven.

Bindere kan være sundhedsskadelige, og det må understreges, at det står for folks egen regning, hvis de skader deres krop ved at benytte én. Når/hvis man oplever, at binderen giver et tilfredsstillende resultat, kan man være fristet til at have den på døgnet rundt, men det frarådes at bære sin binder mere end otte timer dagligt. En binder er stram, og det skal den være, men det kan potentielt give åndenød, vejrtrækningsproblemer, ildebefindende, bøjede ribben, punkterede lunger, hængebryster mm, hvis man bærer sin binder over en længere periode eller i døgndrift.

Bindere købes oftest internationalt og på nettet, da der i høj grad mangler både fysiske butikker og online-butikker i Danmark, der fører bindere i deres sortiment. Nedenstående links og informationer omhandler kendte, benyttede online-butikker, du kan stole på, men der er selvfølgelig også andre steder, du kan handle.

Pris, kvalitet, design, størrelse

Priserne varierer, ligesom kvaliteten og designet, og især størrelsen kan volde problemer, hvis man ikke gør sit forarbejde.

Prisen afhænger af hvilken model / hvilket design, man vælger, samt hvorfra man bestiller, så der kan ikke siges noget entydigt om, hvad en binder koster, men 2-300 kr. er nok et meget godt bud.

Kvaliteten er naturligvis vigtig, både af hensyn til ens helbred og til resultatet af at binde. Generelt er produkterne af god kvalitet, tåler drøj brug og gør deres arbejde godt.

Design eller model afhænger dels af brysternes størrelse, dels af, hvad man er komfortabel med. De mest gængse modeller minder i deres helhed om en ekstremt stram undertrøje, men binders fås også som fx ét stykke stof med velcro. Det er individuelt, hvad der passer til folk.

Størrelsen på binderen er ekstremt vigtig, da en for stram binder er uudholdelig at have på (og mere potentielt farlig end en binder er i forvejen), og en for løs binder giver ikke det ønskede, flade(re) resultat. Det bedste råd er at læse på den hjemmeside, hvorfra du vil bestille din binder, hvordan du skal måle din størrelse. Der står som regel udførlige vejledninger, så du ikke køber en forkert størrelse. Hvis du er så heldig at kende nogen, som selv binder samt matcher dig nogenlunde i kropsbygning og bryststørrelse, så kan du jo spørge ind til størrelsen og måske også ad den vej få en idé om, hvad du skal vælge.

Online-butikker

Underworks
Transzwear
Transguys
The Selfmade Man
Love Boat
T-Kingdom
ManSculpture

Packer

Nu sidder du garanteret og spørger dig selv: Hvad er en packer? En packer en ting – slap dildo, om du vil kalde det – der er til for at lave en bule i dine bukser. Nogle bruger en sammenrullet sok, andre bruger en silikoneprotese, men hele idéen med at packe er netop at skabe en bule i dine bukser. Vi blev jo – desværre – født uden en cis’ udstyr, og der kan en packer hjælpe gevaldigt. Det er bestemt ikke alle transmænd, der packer (om det er på den ene eller den anden måde), men det giver, for mange, en psykisk komfort.

Packers kommer i alle prisklasser, og den dyreste er nødvendigvis ikke den bedste. Jeg har personligt haft op til flere forskellige packers i forskellige prisklasser. De kan findes i sexshops, især online.
En kendt og billig packer er Mr. Limpy. Den er blød, “squishy”, for det meste let og giver en god bule. Den fås i x-small, small, medium og large. Den x-small har markant større testikler end de andre, men samtidig er selve penissen lille, og derfor stritter ud i luften. Small er ligger mere fladt, men giver alligevel en fin bule. Det er jo ikke meningen, at man skal rende rundt med strådreng dagen lang. Mr. Limpy og så mange andre (f.eks. Mr. Right, Sailor Soft Pack) er ikke ment til penetration, men udelukkende packing. Nogle forsøger at lave dem om til en STP (stand-to-pee), men det er meget individuelt, hvad der virker for den enkelte.
Hvis man er villig (og har pengene) til at gå op i de lidt højere prisklasser, kan man virkelig se kvalitet. De fleste (dyre) er lavet af 100 % silikone, hvilket gør, at man skal holde dem væk fra vandbaseret glidecreme. Af silikone er der packers som FreeToM, Peecock, Tyron-2 og Reelmagik. Disse varierer fra 900-8000 kr. Ja, du læste rigtigt. Flere af dem kan bruges som pee, pack and play, men FreeToM har den ekstra feature, at den også er til pleasure, altså tilfredsstillelse (FreeToM koster “kun” ca. 900 kr.).

Det skal understreges, at det er en meget personlig og individuel sag, om man føler, man har brug for at packe eller ej. Nogle har ingen interesse i det, andre skal bruge en packer 24/7. Alle er forskellige, hvilket er helt i orden. Hvis man dog er lidt nervøs, men samtidig nysgerrig, kan Mr. Limpy være god at starte med, da den netop ikke er så dyr.

Nogle packers skal ligge i et harness, altså seletøj, for at kunne ligge komfortabelt, andre kan limes på med hudlim, og andre ligger frit i dine underbukser. I stedet for at købe et dyrt harness kan man med fordel kigge i forskellige efter jockstraps i f.eks. gay shops.
En FTM har lavet denne video om hjemmelavede packing pouches. Man kan købe underbukserne færdigsyede sådan, men kvaliteten er dårlig, og hvad hvis man har sine yndlingsunderbukser, man gerne vil packe i? Til dette skal man bruge underbukser, nål og tråd, saks, evt. målebånd og et stykke stof.

DIY-harness

Hvis du har mod på at fatte nål og tråd og selv sy en lomme i dine underbukser, kan du finde hhv. en lang og udførlig vejledning her – og en kortere, knap så omfangsrig vejledning her (der er tale om den samme vejledning, begge links er til PDF).

Der er her nogle links til forskellige packers. Der findes mange forskellige, men dette er et udpluk:

Jockstrap – Men’s Shop (DK). 95-169 DKK

Mr. Limpy (bemærk, at der er fri fragt fra Lovehoney, og at firmaet ligger i UK, hvilket gør, at man slipper for told). £11,99-12,99 GBP

FreeToM Prosthetics (USA). $179-199 USD

Reelmagik (USA). $69,99-699 USD

Emisil (EU). Findes i to versioner – blød (packer) og hård (til play/sex). Findes i forskellige størrelser og farver. Sendes indenfor EU. $250 – 550 USD

STP

STP står for stand-to-pee. Det er en ting, et hjælpemiddel, der hjælper dig med at tisse stående. Rigtig mange transmænd har dysfori over, at de fra naturens side af ikke kan tisse stående. Ligeledes har mange transmænd det helt fint med at tisse siddende, og ingen dysfori. Om man er ham, der til tider eksperimenterer med at tisse stående, ham, der ikke gør, eller ham, der hver dag gruer efter en perfekt STP, er det helt i orden. Mange cismænd tisser siddende, simpelt fordi de synes, det andet er klamt – eller de måske ikke rammer så godt.

Måske står du til en festival, hvor toiletterne er klamme, er på tur i naturen, eller simpelthen bare står derhjemme og gerne vil tisse stående, er her nogle råd.

  Prøv dig frem. Det er sjældent, man finder den rette STP ved første køb.
  Hav tålmodighed. Langt de fleste STPs kræver træning og tålmodighed. Ved allerførste (og også gerne senere) forsøg anbefales det, at du eksperimenterer i badet/brusekabinen – steder, hvor du let kan vaske dig selv, hvis du har et uheld, men også, hvor det ikke gør noget at spilde (jeg, skribenten, taler af egen erfaring ved forsøg ved toilet …).
– Man må acceptere, at nogle STPs ikke fungerer med alles anatomi.

Man kan med fordel Google “FTM STP”, hvor der kommer utallige opslag til rådighed. Der findes vurderinger af både dyre og billige STPs fra folk over hele verden. Husk, at ikke alles anatomi virker med præcis den STP, der nævnes.

Der findes både fysisk realistiske og “urealistiske” STPs. De realistiske er f.eks. af silikone, og har form som/ligner en penis. De “urealistiske” er af plastic og er lavet for at skulle ligne en penis. De realistiske er oftest dyre, og derfor anbefales det, at man starter ud med de billigere alternativer. Med de billigere STPs kan man med fordel søge på Amazon UK, da der ikke kommer told på.

Link til pStyle (USA). $12 USD
http://thepstyle.com/

Link til SheWee (UK). 95 DKK
http://www.shewee.com/

Link til Peecock Products (USA). $169-199 USD
http://peecockproducts.com/

Link til DIY STP af medicine spoon. >$5 USD
http://www.youtube.com/watch?v=FPtMtmYOH4w

Bad og Omklædning

At gå i svømmehallen kan være et stort problem for mange, og selv som top-opereret kan det være en udfordring, da det er forbudt af hygiejniske årsager at bade med badebukser på.
laendeklaede
Heldigvis har de fleste svømmehaller rundt omkring (især i København) indført en ny regel. Ifører man sig et lændeklæde, kan man bade uden at skulle være helt nøgen. Lændeklædet kan købet i de fleste svømmehaller for 60 kr. eller kan lånes gratis. Nu kan man både vaske sig og hoppe i badebukserne uden at afsløre noget.